Website Builder fto websitetemplates.org Website Design


Inledning

Denna reseberättelse kommer jag att skriva utifrån mitt perspektiv, med den historia jag, och delvis min hustru också har med oss innan, under och efter resan. Av den anledningen kommer den att innehålla reflektioner och tankar som inte enbart har med reseupplevelsen att göra.

Bakgrund

Hur kom vi på att vi skulle göra denna resa? Ja det kan man fråga sig, men upprinnelsen var att Lena och Pärre pratat om att resa till USA och göra ett kombifirande. Pär fyller 50 i år, (shit e han så jäkla gammal), och Tove och Elin fyller 18 den 4 juli.

Vi (Helene och Jag, Ida, Linda och Markus) funderade på att hänga med. Efter att brosan och jag byggt och sålt ett hus så bestämde vi att fasen vi tar vinsten från den försäljningen och hänger med. När Kicki, Bengt och Mattias fick höra om resan så ville de också hänga på, kul!! Det börjar ta form, detta är någon gång hösten 2010 skulle jag tro.

Efter att pratat lite om detta vid tillfällen då vi träffats så är grundidén klar. Tove och Elin vill se Grand Canyon, och alla håller med, så i Las Vegas skall det börja. Lena har bekanta i San Diego, så dit bör vi också styra kosan. Sen är det ganska givet, bil till LA, vidre längs Highway 1, norrut till San Fransisco. Det är också mer eller mindre bestämt innan att vi ska avsluta resan med att fira Tove och Elin i NY, den 4 juli, och se fyrverkerier etc.

Vid ett tillfälle yppar Pärre att han hört talas om ett tåg från San Fransisco till Chicago, som går genom bergen, och skall vara en riktigt fin tripp. Vidare efterforskningar ger att det är California Zephyr detta tåg heter. Senare beslutas att vi skall åka detta, en tripp på drygt 3900 km.

Bokning
Resan närmar sig, och det är dax att boka. Bengt har en god vän, Kim som har en resebyrå. Detta skall senare visa sig helt outstanding vilken hjälp vi fått av honom med denna resa!

Rutten och avresedatum är nu bestämt, vi åker den 15 juni 2012, och åker hem den 6 juli. Rutten är bestämd till:

Las Vegas, se staden, och Grand Canyon. Från början hade vi tänkt åka till CG själva med hyrbilar på vägen mot San Diego. Kim väcker dock frågan om det inte är bättre att boka och ta en organiserad utflykt till CG. Så blir det, Kim hjälper oss att boka detta.

San Diego, och La Jolla (uttalas La Hojja), här ska vi besöka bekanta till Lena, Karin och Janne. Pärre och Elin får också idén att kolla in en Baseboll match, vilket Pärre senare bokar. Även ett besök på Sea World bokas.

Los Angeles, änglarnas stad, här ska vi kolla in walk of fame, beacherna, och kanske något av Universal studios eller Disneyland.

San Fransisco, här ska vi kolla in city, spårvagnar, Lombardstreet, Fishermans Warf, Alcatraz, Golden Gate.
California Zephyr, tåget med stort T, detta fantastiska tåg skall ta oss till Chicago, en resa på nästan 400 mil, under 55 timmar.

Chicago, här ska vi bara stanna på väg till Las Vegas, och sedan övernatta efter tågresan på väg mot slutdestinationen, NY i detta enorma land.

New York, The Big Apple, städernas stad, hjärtat i USA, här ska vi se Times Square, Broadway, 5th Ave, Empire State Building, fira 4 juli.

                                                               FORTSÄTT